Шофирай безопасно

Budget рент а кар Ви моли да карате внимателно докато сте зад волана!
Това са 10 полезни съвета, за които бихме искали да Ви напомним.

Винаги слагайте предпазните колани – предпазните колани спасяват хиляди животи всяка година от много сериозни инциденти. Уверете се, че Вашите пътници са обезопасени по време на движение.

Не използвайте мобилен телефон – много от катастрофите се дължат на употребата на мобилен телефон по време на движение. Ние Ви съветваме да използвате “hands free” или да отбиете встрани докато говорите по телефона.

Умора или алкохол – Употребата на алкохол е най-честата причина за катастрофи и смърт по пътищата. Николга не шофирайте, когато сте изморени. Правете почивки на всеки два часа ако трябва да шофирате продължително време. Кажете Не на алкохола ако шофирате.

Дайте предимство – дайте предимство на пешеходци и хора с велосипеди. Тази група е общо 10% от проишествията, които се случват по пътищата. Винаги се оглеждайте на ляво и на дясно, за да сте сигурни, че може да продължите.

Ограничения на скоростта – шофирайте винаги като се съобразявате с ограниченията на скоростта. 40% от катастрофите са причинени от превишена скорост.

Оборудване – носете каска ако карате мотор. Каската намалява вероятността да получите удар на главата с около 50%.

Бъдете пример за подръжание - давайте добър пример на другите шофьори и деца. Децата се учат от поведението на техните родители на пътното платно.

Използвайте детско столче – използвайте правилно детско столче за Вашето дете. Налага се да използвате детско столче за Вашето дете ако то е под 12 годишна възраст или 150 см височина.

Спрете на червена светлина – никога не преминавайте кръстовище на червено или ако нямате достатъчно място да напуснете кръстовището преди да светне червено на светофара. Много произшествия са причинени от преминаването на червено.

Проверка на автомобила – редовно проверявайте Вашите гуми, светлини, спирачна система и основното състояние на автомобила.